Ikea u Srbiji: Početak izgradnje zavisi od dobivanja dozvola

Kompanija Ikea zainteresirana je da nastavi s investiranjem na srpsko tržište, otvaranjem robne kuće i trgovačkog centra, a točan datum početka gradnje zavisit će od pregovora o kupnji zemljišta i brzine završetka pravno-administrativnih procedura vezanih za dobivanje dozvola, izjavila je danas Milena Vujičić, manager za odnose s javnošću te kompanije.

ikea-midiKroz suradnju s domaćim proizvođačima namještaja, Ikea je u proteklih pet godina već uložila oko tri milijuna eura, kazala je Vujičić.

Investicija u robnu kuću i trgovački centar iznosit će između 250 i 300 milijuna eura, što će omogućiti otvaranje 2.000 novih radnih mjesta u Srbiji, istaknula je.

Prema njenim riječima, Ikea ne traži nikakav ekskluzivitet niti posebne uvjete kada je u pitanju kupnja zemljišta za izgradnju robne kuće i trgovačkog centra, već je potrebno da se ispune predviđeni standardi i norme koje odgovaraju domaćim tržišnim kretanjima.

Poznata švedska kompanija već je prisutna na tržištu Srbije, kroz dugoročnu suradnju s tamošnjim proizvođačima namještaja i izravna ulaganja u njihove proizvodne kapacitete. (SEEbiz)

Prethodni članakPogledajte šoping-centar Arena iznutra
Sljedeći članakHranu platimo 250 kuna, a od toga je 500 grama otpada!