imlek-mlijeko-midiNakon konsolidacije vlasničke strukture, otkupom dionica manjinskih dioničara, kompanija Imlek povukla se s Beogradske burze.

Povlačenje je izvršeno radi optimizacije funkcioniranja kompanije Imlek u sistemu Holding kompanije Moji brendovi, u čijem sastavu se nalazi i srpski mljekarski gigant.

Kako je objavljeno na internet stranici Beogradske burze, 23. kolovoza donijeto je rješenje o isključenju dionica Imleka iz trgovanja na zahtjev kompanije, koji je “podnijet nakon sprovedenog postupka prinudnog otkupa dionica izdavaoca”.

Holding Moji brendovi, u vlasništvu najvećeg investicijskog fonda u centralnoj i istočnoj Europi, “Mid Europa Partners”, nedavno je sproveo prinudni otkup dionica po cijeni od 5.829 dinara, čime je stekao stopostotno učešće u dioničkom kapitalu. Imleku je tako prestao status javnog društva.

Imlek je bio jedna od prvih burzanskih kompanija kada je obnovljeno tržište kapitala u Srbiji, a u kotaciju je uvršten početkom svibnja 2003. godine.

Dionice ove kompanije su najnižu vrijednost registrirale u lipnju 2004. godine na nivou od 384 dinara, dok su najviše vrijedile u svibnju ove godine kada su dostigle nivo od 6.010 dinara.

Imlek je donedavno bio član indeksne korpe BELEX15, koja sada ima 11 članova. (tanjug.rs)