imlek-mlijeko-midiKomisija za zaštitu konkurencije priopćila je da je odobrila tvrtki Imlek iz Padinske Skele kupovinu sto posto vlasništva Niške mljekare.

Kako se navodi, nakon sprovedenog ispitnog postupka, Komisija za zaštitu konkurencije je 1. ožujka 2016. godine, odobrila tu koncentraciju u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije.

Industrija mlijeka i mliječnih proizvoda Imlek iz Padinske Skele je krajem kolovoza 2015. godine potpisala Ugovor o kupovini Niške mljekare koja je jedna od najvećih u južnoj Srbiji, a za tu koncentraciju potrebno je bilo odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

Kako je tada priopćio Imlek, planovi te kompanije su da poveća proizvodnju Niške mljekare i unaprijedi njen najpoznatiji brend “Vedro”.

Imlek posluje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a otkupljuje mlijeko od 3.800 proizvođača. Dio je grupe “Moji brendovi” gdje su i kompanije Bambi i Knjaz Miloš, čiji je vlasnik investicijski fond Mid Europa partners.

Niška mljekara je među pet najvećih mljekara u Srbiji, a mlijeko otkupljuje od oko 20.000 seoskih domaćinstava. (SEEbiz.eu/Beta)