Incite kod proizveo štapiće za uši s papirnatom drškom

Europska komisija tražila je zabranu upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda za koje postoji prihvatljiva alternativa, a Incite kod u proizvodnom pogonu u Zagrebu razvio je vlastite strojeve te napravio inovaciju u proizvodnji pamučnih štapića za uši s papirnatom drškom

Hrvatski proizvodač štapića za uši – Incite kod – ponudio je tržištu rješenje problema jednokratnih plastičnih proizvoda proizvevši pamučne štapiće s papirnatom drškom, priopćeno je iz kompanije.

Europska komisija tražila je zabranu upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda za koje postoji prihvatljiva alternativa, a Incite kod u proizvodnom pogonu u Zagrebu razvio je vlastite strojeve te napravio inovaciju u proizvodnji pamučnih štapića za uši s papirnatom drškom. Plastična kutijica i poklopac zamijenjeni su papirnatom ambalažom.

“Zaštićenim industrijskim dizajnom te potpunim uklanjanjem plastike iz proizvodnog procesa, ovi štapići za uši postaju ekološki prihvatljiv, funkcionalan i praktičan proizvod ne samo za hrvatsko već i za europsko i svjetsko tržište”, dodaju u Incite kodu.

Rezultat je ovo višemjesečnog rada na razvoju proizvodnih linija i proizvoda, a koji je u skladu s prijedlogom Europske komisije o zabrani upotrebe plastičnih proizvoda. Europskom tržištu proizvod je ponuđen na PLMA sajmu u Amsterdamu 29. i 30.05.2018. gdje je izazvao interes i spremnost svih eminentnih trgovačkih lanaca da ih uvrste na svoje police i u svoje programe.

Hrvatskom tržištu će ovaj proizvod biti na raspolaganju pod brendom Lady’s Code od početka lipnja.