Investicija Kauflanda vrijedna 75 milijuna eura

Trgovački lanac Kaufland danas je polaganjem kamena temeljca svečano obilježio početak izgradnje novog Logističkog centra u Industrijskoj zoni Jalševac – Čabdin pored Jastrebarskog.

Ukupna vrijednost investicije je 75 milijuna eura, a iz Kauflanda ističu kako su u svrhu realizacije projekta koristili i poticaje sukladno Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja.

Projekt se proteže na površini zemljišta od 163.000 m2, gdje će se uz postojeću graditi još dodatne tri hale ukupne površine od 64.500 m2.

Novoizgrađeni Logistički centar koristit će se za interne potrebe tvrtke Kaufland Hrvatska iz kojeg će se snabdijevati poslovnice u Hrvatskoj. U sadašnjem Logističkom centru Kaufland zapošljava 120 djelatnika, a s otvaranjem novog planira zaposliti 150 novih djelatnika.

Današnjoj je svečanosti nazočilo i izaslanstvo Vlade RH predvođeno potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i Europskih fondova Brankom Grčićem te ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem koji su u kratkim govorima čestitali na ovom projektu kojeg su kao stranu investiciju ocijenili dugoročno bitnom za hrvatsko gospodarstvo.