istravino-rijeka-midiOdlazak tvornice iz grada znači i otkaz za 80 zaposlenih, koji će dobiti 5500 kuna otpremnine po godini staža

Istravino seli svoj pogon iz Rijeke. Tvrtka u stopostotnom vlasništvu zagrebačkog Roto prometa odlučila je napustiti riječku skupu lokaciju Gornje Vežice te preseliti na lokacije u Istri i Pelješcu gdje posjeduju vinograde, a u Rijeci ostaju samo uprava i logistika, javlja Novi list.

– Na Pelješcu se nalaze naši kooperanti i podrumi, u Istri naši vinogradi i primarna proizvodnja, a s punjenjem priča o odličnim vinima dobiva novu dimenziju vjerodostojnosti i prirodnosti i uske povezanosti s turističkom ponudom – rekao je direktor Istravina Stevo Tomić, koji je na novu dužnost stupio 1. siječnja nakon što je Ivici Hanžeku istekao petogodišnji mandat.

Odlazak tvornice iz grada znači i otkaz za 80 zaposlenih, koji će dobiti 5500 kuna otpremnine po godini staža. Nakon izmještanja proizvodnje određeni broj radnika nastavit će poslove vezane za logistiku, upravljanje imovinom, financijsko-računovodstvene poslove, opće poslove i maloprodaju, rekao je Tomić. (Novi list)