Hrvatsko selo i turizam i ove će se godine naći ruku pod ruku na 22. izložbi hrane i pića Histria koja se održava u Puli od 6. do 8. veljače. Na izložbi će nastupiti 120 izlagača iz 12 hrvatskih županija, a na tradicionalnom okupljanju proizvođača kvalitetnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda predstavit će se 43 nova proizvoda.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak, 6. veljače, s početkom u 13 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Izložbu će otvoriti župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Prodajna izložba Histria, koju je pokrenula Županijska Komora Pula prije 21 godinu, mjesto je prepoznavanja kvalitete, kreativnosti i inovativnosti prije svega malih proizvođača hrane i pića na sve zahtjevnijem tržištu.

Kao i svake, tako će i ove godine, posebnu pozornost imati “Novi proizvodi”, oni koji su prvi puta na izložbi ili se tek stavljaju u prodaju, a koji nisu na tržištu dulje od godine dana.

U bogatoj ponudi, onima koji tragaju za dodanom vrijednošću, bit će tradicionalno ponuđeni proizvodi posebno označeni znakovima kvalitete (Hrvatska kvaliteta, Halal, Eko proizvod, Košer, Oznaka izvornosti.)

Za one koji su se odvažili ili će to tek učiniti i na tržište su plasirali ili će plasirati novi proizvod organizirana je stručna edukacija kako bi doznali više o poduzetničkim vještinama posebice onim vezanim za online prodaju.

U sklopu stručnih događanja izložbe središnje mjesto zauzima Forum sekcije Zajednice obiteljskog turizma HGK koji počinje 6. veljače u 15 sati. Stručnjaci svih zainteresiranih strana (privatni iznajmljivači, turističke zajednice, putničke agencije) čut će zanimljiva izlaganja na temu nadolazeće turističke sezone, novih trendova te novih usluga i proizvoda.

Uza sve navedeno, organiziran je i okrugli stol “Istra kao wedding destinacija”, što je odgovor na sve prisutniji trend organiziranja vjenčanja na atraktivnim lokacijama.