Ja TRGOVAC magazin – ožujak 2019.

Srce organizacije

U zadnje vrijeme iz mjeseca u mjesec svjedočimo tomu kako sve više raste komunikacija važnosti radne snage, zaposlenika, ljudskih potencijala. Ljudi su uvijek bili važni, uvijek su bili, kako reče naša sugovornica u velikoj temi o ljudskim potencijalima – “glavni vitalni organ, srce organizacije” – samo što se u zadnjim godinama i naročito mjesecima o tome sve glasnije govori.

U maloprodaji i mnogim granama FMCG industrije nedostaje radnika, to nije nikakva novost, pa se domaće kompanije trude privući najkvalitetnije i kvalificirane radnike za potrebe svoga poslovanja. Sve to govori da cijela industrija ide naprijed jer vrijednost poslovanja uvijek ide ruku pod ruku s vrijednošću rada i radnika, koji su najvrjedniji onda kada ih se vrijednima smatra i sukladno tome prema njima odnosi. U tom smislu možemo pohvaliti našu industriju koja iz godine u godinu radi goleme korake naprijed bilježeći izvrsne rezultate u svim područjima poslovanja.

Ništa manje nismo niti očekivali kada smo prije više od tri godine pokretali projekt Zlatna košarica koji je imao za cilj upravo promociju pozitivnih primjera i najboljih ostvarenja u našem sektoru. Tim vas povodom pozivam da se prijavite za ovogodišnje, 4. po redu izdanje nagrade Zlatna košarica, kako bismo zajednički podigli imidž naše industrije i odali priznanje radu koji svi zajednički ulažemo u ostvarenje dobrih rezultata.

Prijave trebaju stići najkasnije do 30. travnja, ali ne znači da trebate toliko čekati, nego već sada možete krenuti u pripremu obrazloženja zašto su baš vaša tvrtka ili obrt, proizvod ili usluga, zaslužili ponijeti prestižno priznanje struke.

Uz veliku svečanu proslavu nagrada Zlatna košarica 2019, koje su na rasporedu 30. svibnja kada ćemo proglasiti pobjednike u šest kategorija natječaja, želio bih ovdje podsjetiti na još jedan važan datum. Naime, idući broj koji radimo uoči Uskrsa, označit će važan jubilej za našu tvrtku. Tada obilježavamo punih 10 godina projekta Ja TRGOVAC na tržištu s obzirom na to da je portal www.jatrgovac.hr svjetlo dana ugledao sada već davnog 15. travnja 2009. godine. Mnogo se toga izdogađalo u našem sektoru u tih deset godina, prevladavala je kriza i recesija, ali sada su došla bolja vremena. A mi smo tu kao svjedoci vremena, i u dobru i u zlu.

Ipak, neka sve izađe na dobro!

Prethodni članakProljetno čišćenje uz dm-ove proizvode Denkmit
Sljedeći članakDesperados poziva sve na party