Obećano! Ispunjeno!
U bujici situacija i riječi s negativnim konotacijama poput: recesija, depresija, inflacija, deflacija, pad tržišta, stečaj, nezaposlenost itd., a s kojima se redovito susrećemo i slušamo posljednjih godina, uspjeli smo realizirati i održati vlastiti projekt društveno odgovornog poslovanja. Bez lažne skromnosti možemo reći kako je riječ o projektu koji je podigao efikasnost, proizvodnost, znanje i stručnost u sektoru trgovine koji generira rast i ima perspektivu. Ironično, toliko je dugo vremena prošlo da je milina i samo slušati takav niz epiteta, bez obzira imaju li uporište, jer takve riječi skoro da više i ne koristimo u svakodnevnom vokabularu. Na naše zadovoljstvo ne radi se o fikciji ili nekoj priči sa Zapada. Konkretni rezultati ove incijative vide se iz mjeseca u mjesec o čemu nam svjedoče brojne obrazovne ustanove trgovačkog i ekonomskog smjera za koje dodatno tiskamo i kojima od početka 2011. godine besplatno šaljemo naš magazin.
Simboličan doprinos društvu u kojem živimo i radimo za nas, kao izdavača ovog magazina, to predstavlja nemali uspjeh i daje nam poticaj da na takav način djelujemo i dalje. To vrijedi još i više nakon što čujemo tako pozitivne komentare koje možete pročitati u ovomjesečnom prilogu o društveno odgovornom poslovanju. Redovito pratimo i pišemo o vašim nastojanjima da doprinesete zajednici, od trgovaca, proizvođača, distributera i drugih društveno-gospodarskih subjekata, i nadamo se pisati još češće o inicijativama, velikim i malim, koje čine razliku za sveopći boljitak društva.
U ovom broju magazina također nastavljamo s predstavljanjem hrvatske gospodarske osobne karte po regijama pa smo tako posjetili Istru i Primorje – vrata Jadrana i srednje Europe, dok smo o situaciji u malo šire regionalnom aspektu, perspektivi čitave jugoistočne Europe, razgovarali s Miljanom Ždraleom, višim bankarom Agribusiness teama pri Europskoj banci za obnovu i razvoj bez koje bi bilo gotovo nemoguće realizirati mnoge transakcije i projekte koji se razvijaju u regiji, a od kojih su neki od vitalne važnosti za nacionalna gospodarstva uključenih država.
Posljednjih dana puno se piše o novim mobilnim telefonima, skorašnjoj tržišnoj eksploziji tablet računala pa vam tako prenosimo kako se korištenje spomenutih uređaja odražava na svakodnevno poslovanje u maloprodaji o čemu mnogo toga zanimljivoga možete saznati u prilogu o mobilnim tehnologijama.
Čitajući pak prilog o kod svih uzrasta popularnoj kategoriji bombona, zasladite ili osvježite dan s kakvim omiljenim slatkišem, no nakon toga ne zaboravite oprati zube jer su zubi ogledalo vašeg zdravlja. Više i o toj tematici u stranicama koje slijede.