Made in Croatia

Uistinu, zašto se tako malo i gotovo nevoljko koristi ovaj znak u hrvatskoj stručnoj i široj javnosti? Hrvatska se nema čega stidjeti, štoviše, trebala bi se gordo ponositi s onime što ima za ponuditi. Kako u svojoj kolumni navodi kolega Danijel Koletić, lanjski uspjeh naših nogometaša ne bi trebao biti zaboravljen kao lanjski snijeg, već se na toj marketinškoj platformi moglo i trebalo uspješno graditi te snažno brendirati sve ono što dolazi iz naše zemlje. A to nisu samo nogometaši.

Hrvatska ima cijeli niz uspješnih kompanija koje bi znak Made in Croatia mogle još jače pronijeti kroz svijet negoli to sada čine, kako za vlastitu korist, tako i na diku i ponos zemlje iz koje dolaze. Dakako, sada dolazimo do toga tko komu u toj napetoj utakmici treba dodati loptu i zašto jedan od igrača kada je bio u prilici nije uputio pravovremeni pas zbog kojeg smo propustili stopostotnu šansu za postizanje zgoditka.

U tom kontekstu dolazimo do tima igrača koji su uvjereni u svoje individualne vještine smatrajući kako oni mogu napraviti solo prodor i riješiti utakmicu u svoju korist zanemarujući pritom da je riječ o timskom sportu koji prenosi benefite na svakog individualca u timu ako mu se on podredi. Dakako, ako se timski igra. S jednom Made in Croatia loptom.

Hrvatska ima jako puno argumenata u ovoj tržišnoj utakmici, samo joj treba dobra strategija nastupa i stabilan trener kojega se neće smjenjivati pri prvom iole slabijem rezultatu. Strategija je to koja bi trebala biti zasnovana na konsenzusu kvalitete koju domaća proizvodnja nesumnjivo ima te priči koju bi kroz sve zamislive prodajne, marketinške, političke i sportske kanale trebalo prenijeti svijetu. Na stranicama našega magazina uvijek pričamo takvu priču, koliko god se ona daleko čula, apelirajući na kvalitetu kao jedini meritum pristupa poslu i suradnji u svim aspektima.

S tom mišlju, želio bih vam svima uputiti veliki pozdrav te poželjeti kvalitetan i beskompromisan odmor u ovoj tekućoj sezoni godišnjih odmora! A da ne ispadnete iz “đira” uvijek možete pročitati puno zanimljivih aktualnosti koje donosimo u ovom velikom dvobroju magazina.
Uživajte i odmarajte!