Ja TRGOVAC magazin – srpanj/kolovoz 2014.

Mito, korupcija, nelikvidnost, nezaposlenost, neproduktivnost, nekompetentnost, stvari su koje nas konstantno okružuju i o kojima stalno slušamo. Stagnacija, damping, recesija, deflacija… čini se da crnilu nema kraja. Mada, barem kada listam stranice našeg magazina, odnosno osvrnem se na aktivnosti u ovoj industriji u posljednjih nekoliko godina, stvari se uopće ne doimaju toliko negativnima.
Usprkos izrazito teškoj gospodarskoj situaciji, kroničnom nedostatku novca i padu kupovne moći, konstantno se nešto trguje, netko nekoga kupuje, prodaje, pokreće, nešto se ipak radi i proizvodi. Hrvatska je tvrtka najveći trgovac u regiji, određeni proizvođači među vodećih sto u svijetu u svojoj industriji, drugi su pak najveći regionalni izvoznici –  to definitivno nisu rezultati koje bi trebali uzimati zdravo za gotovo, već su to teme koje bi valjalo češće isticati za razliku od ranije navedenih, negativnih, od kojih smo se već dobrano umorili.
Znam da mi dobro radimo svoj posao te kvalitetno i slikovito prezentiramo stanje u branši te bez obzira na ove krizne uvjete uvijek izvlačimo maksimum, u što ćete se imati priliku uvjeriti i u ovom izdanju. No, te svijetle priče i primjeri ipak su plod vašeg profesionalnog i odgovornog rada. Suprotno od onoga kako nas se stalno pokušava kolektivno etiketirati: Hrvati nisu lijeni, niti nesposobni. U ovoj branši, siguran sam, to se dokazuje iz mjeseca u mjesec. Zato u mjesecu koji slijedi želim nam svima ugodan i dobro zasluženi ljetni godišnji odmor.