Iščekivanje na vrhuncu

Ovaj će broj na vaše stolove doći tek dan ili dva prije svečanog proglašenja pobjednika u ovogodišnjem natječaju Zlatna košarica. Iščekivanje je na vrhuncu, a pobjednike ćemo doznati na velikoj gala svečanosti koja se održava u četvrtak, 24. svibnja, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Koristim ovu prigodu da se u ime cijelog organizacijskog tima zahvalim svim tvrtkama i obrtima koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i pripremili uistinu vrsne prijave za kategorije u kojima su se natjecali. Time je posao našem žiriju bio umnogome olakšan, ali izbor nikako nije bio lagan.

Zahvaljujem se i svim kolegama iz žirija što su na odgovoran i kvalitetan način odabrali svoje favorite u svih šest kategorija te ćemo svi skupa na završnoj svečanosti moći zapljeskati kako pobjednicima, tako i svim ostalima koji ove godine možda nisu osvojili, ali nisu ni izgubili jer u ovom natječaju nema gubitnika s obzirom na to da svi skupa dižemo ljestvicu kvalitete naše branše ukazujući na pozitivne primjere i potencijale koji nisu niti izbliza iskorišteni. Zato uvijek gledamo naprijed u bolje, kreativnije i produktivnije sutra.

Ubrzo nakon Zlatne košarice krenut će i Svjetsko prvenstvo u nogometu, a da su naši trgovci i proizvođači itekako spremni možete se uvjeriti i u velikoj temi koju smo tim povodom pripremili. Komplementarno s time, analizirali smo kategorije piva i slanih grickalica koje su prosto neodvojive od gledanja utakmica i prave navijačke atmosfere. Od ostalih zanimljivosti mogu izdvojiti analizu vodećih trgovaca Europe pripremljenu od kolege Mikea Dawsona temeljem podataka koje je ustupio LZ Retailytics, statistički odjel Lebensmittel Zeitunga.

Dosta smo prostora posvetili i gastronomskim temama iz različitih perspektiva pa tako možete pročitati sve o aktualnim trendovima u međunarodnoj kuhinji, upoznati se s hrabrom mladom obitelji iz Sirije koja je glavni grad Hrvatske obogatila autohtonim proizvodima bliskoistočne kuhinje, i na kraju za desert doznati sve o sladoledu. Da vam ne rastu zazubice, stoga prilikom čitanja preporučujem neki fini sladoled!