Eppur Si Muove
Nakon nešto više od mjesec dana izgnanstva vratili smo se u naše uredske prostore u centru Zagreba. Grada čije je povijesno lice uvelike nagrđeno potresom koji se dogodio prije dva mjeseca i čije se posljedice vide na svakom koraku. Nažalost, obnova oštećenih objekata potrajat će mjesecima, nekih možda i godinama, a dosta njih morat će biti i srušeno. Ipak, unatoč svim nedaćama uvjeren sam kako će se tom licu vratiti stari sjaj samo da se riješimo ove globalne pošasti koja je zaustavila cijeli Planet.

Eppur Si Muove, rekli bismo danas, sredinom svibnja, kada se počinju otvarati granice između europskih zemalja i kada se čini kako bi se zaustavljeni Planet ipak mogao ponovno pokrenuti. Živimo u nadi da će tako i biti i da je ono najgore od pandemije bolesti COVID-19 iza nas, a pred nama put što bržeg oporavka od ogromnih posljedica koje je ova kriza nesumnjivo prouzročila.

U takvim kriznim uvjetima jedino što se može napraviti je dignuti glavu i hrabro krenuti dalje. To je poruka koju svatko od nas treba nositi svaki dan i truditi se učiniti više i bolje, izvući pouke i iskoristiti prilike. Svaka kriza je i prilika. Zvuči pomalo izlizano, to je istina, ali je ta sentenca u svojoj srži upravo to – istinita.

Hrvatski su trgovci dosad podnijeli ponajveći teret ove krize i mi smo se kao medij trudili skrenuti pozornost upravo na te ljude, naše prodavačice i prodavače koji svaki dan rade i izlažu se opasnosti od zaraze, lansiranjem web kampanje #najboljikadjenajteže na našem portalu i društvenim mrežama. Hvala svim našim djelatnicima u prodavaonicama na njihovom požrtvovnom radu, ali jednako tako zahvala ide i svima onima koji rade u proizvodnji i distribuciji. To je lanac vrijednosti za koji tek sada vidimo koliko je čvrst i postojan.

Hvala im svima!

Ujedno je ova kriza na vidjelo iznijela i kreativni potencijal koji se nalazi u hrvatskim tvrtkama te smo najveći dio ovoga izdanja posvetili upravo njima – proizvođačima sredstava za dezinfekciju i opreme za zaštitu zdravlja i tehničke sigurnosti u trgovini koji su ponudili odgovore na izazove s kojima smo suočeni u ovom turbulentnom vremenu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!