Obljetnice, blagdani i dvije košarice

Krenimo kronološkim redom kako je navedeno u naslovu. Prvo, 15. travnja Ja TRGOVAC obilježava 10 punih godina na tržištu i upravo bi dan-dva nakon toga (uzdamo se u Hrvatsku poštu!), svi vi naši čitatelji trebali na svoje stolove dobiti ovo jubilarno izdanje. Tim smo povodom napravili prisjećanje na prijelomne trenutke tog prilično turbulentnog desetljeća. I sami smo se iznenadili nekim vijestima koje to više nisu promatrajući sve to iz neke buduće tj. današnje perspektive. Sve uvijek drugačije izgleda kada se gleda bilo s prostornim, bilo s vremenskim odmakom.

A vrlo brzo, svega nekoliko dana nakon naše obljetnice, dolazi nam najveći kršćanski blagdan Uskrs pa smo tim povodom priredili prilog o uskršnjoj košarici, zanimljivim običajima i tradiciji te suvremenim trendovima u potrošnji koji se vežu za ovaj blagdan. Nakon Uskrsa, sljedeći važan datum je 30. travnja kada je zadnji rok za pristizanje svih vaših prijava za ovogodišnje izdanje nagrade Zlatna košarica. Ima još vremena, ali nemojte čekati zadnji čas da obrazložite svoju kandidaturu za neku od ovih prestižnih nagrada.

Tome se možete posvetiti i nakon što pročitate neke od zanimljivih priloga koje smo pripremili u ovom velikom izdanju. Imamo dva jako zanimljiva intervjua. Jedan s mladim, ali već sada iskusnim menadžerom koji se dokazao i na međunarodnom planu – a nemojte se začuditi ako uskoro dođe kakva vijest i o pravom globalnom iskoraku – predsjednikom Uprave Spider grupe Denisom Nemčevićem.

Puno novosti nam je ispričao i Robert Fućak, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske, koji najavljuje velike iskorake ove asocijacije – uniformni branding svih 500 trgovina Saveza u svim dijelovima Hrvatske te pokretanje privatne marke proizvoda. To je zasigurno golemi korak u pravome smjeru.

Učinite to i vi – čitajte Ja TRGOVAC i prijavite se za nagradu Zlatna košarica 2019!