Jadranska pivovara nastavlja proizvodnju

U Jadranskoj pivovari – Split d.d. imenovan je prokurist Marko Sučić, koji će preuzeti sanaciju, a pivovara će nastaviti proizvodnju piva radi profitabilnog poslovanja, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare koju su danas zajedno održali predstavnici Uprave i radnika i na kojoj je predstavljen Sučić.

U dogovoru s vlasnikom – Pivovarnom Laško, osigurat će se novac potreban za deblokadu i pokretanje proizvodnje, a u procesu sanacije vodstvo Jadranske pivovare osigurat će optimalni broj radnih mjesta, rečeno je. Prokurist Sučić je rekao kako je dogovorena i deblokada žiroračuna, što će omogućiti normalan rad i proizvodnju. Radnici se ne trebaju bojati izvanrednih otkaza, obećao je dodajući da je tvrtka ponudila i otpremnine za one koji žele sporazumni raskid ugovora o radu, za svaku godinu staža po 5.000 kuna.

Na konferenciji za novinare bili su glavni direktor Jadranske pivovare Tomaž Udrih, regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a Ivica Blažević i sindikalni povjerenik u Jadranskoj pivovari Goran Domljanović. Tomaž Udrih je rekao da je učinjen dobar potez koji osigurava čuvanje radnih mjesta. Dodao je da će se Kaltenber pivo proizvoditi i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Sindikalni povjerenik Goran Domljanović rekao je da bi zamolio Upravu da radnicima da sredstva za proizvodnju. “Onda će bez problema doći i profit. Usmjerite sve svoje snage na radnika i ova će tvrtka ići naprijed bez ikakvih uzmaka”, rekao je.(H)