Proizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor u prvom je polugodištu ostvarila 45,8 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje godine prije za 17,9 posto, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Jamnice d.d. iznosili su 605,2 milijuna kuna, što je sedam posto više nego u prvom polugodištu lani. Pritom su prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, povećani za 5,9 posto, na 580,8 milijuna kuna.

Jamnica je u prvom polugodištu prema istom razdoblju prošle godine povećala ukupne rashode za šest posto, na 547,7 milijuna kuna. Materijalni troškovi su povećani 10,3 posto, na 388,7 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja smanjeni za 6,5 posto, na 78,6 milijuna kuna.

Iz Jamnice u objašnjenjima poslovnih rezultata navode da je tvrtka nastavila s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih. Također napominju kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza. (Lider / Hina)