Jana “Voda s porukom” pomaže slijepim i slabovidnim osobama u Istri

Otvorernje Kuc_e svjetlaPovodom proslave 65 godina Udruge slijepih i slabovidnih osoba Istarske županije prošlog je vikenda obilježena uspješna realizacija prvog humanitarnog cilja u ovogodišnjem projektu Jane “Vode s porukom” – realizirana donacija projektu “Trica u mraku“ čime se smanjuje socijalna isključenost slijepih i slabovidnih osoba, potičući ih na rekreaciju i bavljenje sportom.

Centar udruge će zahvaljujući donaciji Jane “Voda s porukom” biti prilagođen, ne samo slijepim osobama već svim kategorijama osoba s invaliditetom. Finale cijelog projekta bit će nakon izgradnje i betonizacije košarkaškog igrališta za slijepe, postavljanjem koševa te taktilnih oznaka.

Nakon formalnog otvorenja “Kuće svjetla” u sklopu centra, odigrao se međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe za kojeg je Jana donacijom osigurala govorni pikado. Priliku da se okušaju u pikadu s povezom na očima imale su i proslavljene hrvatske glumice Ana Vilenica, Mirna Medaković i Kristina Krepela, koje su i same priznale da je i samo igranje pikada s povezom na očima veliko iskušenje te da se dive slijepim i slabovidnim osobama koje unatoč svom hendikepu pozitivno gledaju na život. Sve tri su bile pune suosjećanja tijekom trajanja turnira, ali su i kroz ovu akciju pokazale da imaju veliko srce te da su u svakom trenutku spremne pomoći i podržati akcije koje će nekome uljepšati i olakšati životnu svakodnevicu.

GLUMICE SU SE OKUSALE U IGRANU PIKADA ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBEHumanitarnim projektom Jana “Voda s porukom” potvrđuje da samo ljubav mijenja svijet i da srce ne poznaje granice.

Pratite i dalje Janinu stranicu  i svojim dolaskom, dijeljenjem poruka i brojnim drugim aktivnostima pomozite u prikupljaju kapljica kako bi izabrani projekti ostvarili pravo na donaciju.