pro.pr3U hotelu Malin, u Malinskoj, na otoku Krku svečano otvorena 13. po redu PRO.PR konferencija. Izazovi komunikacije u javnoj upravi te brendiranje i brendovi u odnosima s javnošću ključne su teme ove najstarije međunarodne konferencije koja će u tri dana okupiti 200 lidera na području upravljanja komunikacijama.

Predsjednik organizacijskog odbora PRO.PR konferencije, gospodin Danijel Koletić i gospodin Charles Skinner svečano su otvorili konferenciju.

Sudionici će u tri dana konferencije imati priliku čuti Cormaca Smitha, predsjednika komunikacija lokalne samouprave Ujedinjenog Kraljevstva, Juliu Corkey, direktoricu politike i komunikacija u gradskom vijeću Westminstera, Xeniu Rheizevskayju, voditeljicu ureda za tisak, marketing i komunikacije organizacijskog odbora za Sochi 2014. godine, Ömera Şengülera, vodećeg stručnjaka za branding iz Turske i mnoge druge.

Tijekom sutrašnjeg dana na programu su još teme poput čestog pitanja u odnosima s javnošću, a to je kako komunicirati u organizaciji velikog događaja, a čuti ćemo i koji su to izazovi u komuniciranju u britanskim institucijama.

“Samo oni koji su spremni u na promjene u odnosima s javnošću, oni će opstati. Iako se tržište u regiji susreće sa tranzicijom generacija i promjenom potrošačkih navika, između klasične-tradicionalne i nove-digitalne percepcije komunikacijskih poruka, odnosi s javnošću odigrat će jednu od ključnih uloga u tim promjenama. Zahvaljujući digitalnom dobu stvaraju se nova zanimanja, čime odnosi s javnošću doživljavaju novi preporod”, istaknuo je Danijel  Koletić, predsjednik organizacijskog odbora

Ukupno 15 predavanja i dva okrugla stola. Sutra navečer održat će se i dodjela nagrada PRO.PR Awards koje se dodjeljuju isključivo pojedincima, a ne projektima. 18 stručnjaka iz 12 zemalja na području komunikacija dobit će ova, sada već tradicionalna i ugledna priznanja. Konferencija završava u subotu, 25. travnja.