U Noći muzeja Zagrebačka pivovara tradicionalnim pivsko-edukativnim programom pokazala se kao idealno mjesto za zabavu i okrepu vrhunskim pivom

Zagrebačka pivovara već četvrtu godinu zaredom iznenađuje mnogobrojne posjetitelje Noći muzeja atraktivnim zabavno-edukativnim programom koji se odvijao 25. siječnja od 18 sati do 1 sat poslije ponoći u pivnici K pivovari u Ilici 222, priopćeno je iz ove pivovare.

Uz poznatog ljubitelja piva Darka Janeša posjetitelji su ponovno imali priliku upoznati se s procesom proizvodnje piva i njegovim sastojcima te uživati u nikad većem postavu Muzeja Zagrebačke pivovare.

Uz nadopunjeni postav Muzeja Zagrebačke pivovare, posjetitelji su mogli pogledati radove na temu Božićnog piva, kolekcije arhivskih etiketa i predmeta iz povijesti Zagrebačke pivovare, novine iz 1892. godine u kojima je objavljena vijest o osnivanju Zagrebačke pivovare te atraktivnu izložbu pivskih svetaca.

U izvrsnom ambijentu uz pivske zalogaje i pivo po promotivnim cijenama posjetitelji su mogli pogledati i film o Zagrebačkoj pivovari i proizvodnji piva te naučiti tradicionalni belgijski ritual točenja poznatog piva Stella Artois, odnosno što je sve potrebno da bi pivo dobilo potrebnu punoću i idealan okus.

U zanimljivu izložbenu akciju i ove godine mogli su se uključiti i sami posjetitelji donacijom predmeta vezanih uz povijest Zagrebačke pivovare ili pivarstvo općenito, sudjelujući na taj način u stvaranju stalnog postava pivovare.

Predmeti su se prikupljali u “Ožujsko beer shopu” a svaki donator čiji je predmet uvršten u postav bio je prigodno nagrađen. Također, svi ljubitelji piva u “Ožujsko beer shopu” mogli su pronaći mnogobrojne pivske rekvizite po povoljnim cijenama.

Uspješnost dosadašnjih programa Zagrebačke pivovare u Noći muzeja potvrđuje činjenicu da Zagrebačka pivovara tradicionalno predstavlja nezaobilazan sadržaj u kulturnoj ponudi ove velike manifestacije, u sklopu koje je pivovaru prošle godine posjetilo više tisuća posjetitelja, ističe se u priopćenju.