Grupa Asseco South Eastern Europe (WSE: ASSECOSEE, ASE) objavila je izvješće o poslovanju u 1. tromjesečju 2018., sukladno kojem su financijski rezultati ponovno bili bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

  • Prihodi od prodaje iznosili su 33,2 milijuna eura, rast od 7%
  • Izvrsni rezultati poslovne jedinice Payment – ukupni prihodi od prodaje iznosili su 15,7 milijuna eura, rast od 27%
  • Dvoznamenkasti postotni rast neto dobiti, koja je dosegla 2,7 milijuna eura, rast od 14%
  • Rekordna prodajna dinamika u Hrvatskoj – rast prihoda od prodaje za 57%
  • Vrijednost ugovorenih poslova iznosi 100,5 milijuna eura, rast od 6%

Prihodi od prodaje su u prvom tromjesečju iznosili ukupno 33,2 milijuna eura, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine čini rast od 7%. Najveći doprinos tom rezultatu dala je poslovna jedinca Payment, koja je prihodom od prodaje u ukupnom iznosu od 15,7 milijuna eura postigla rast od 27% (3,4 milijuna eura) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći rast (od preko 3 milijuna eura) postignut je u domeni usluga održavanja bankomata, pretežito u Hrvatskoj i Rumunjskoj. Prihodi od prodaje u poslovnoj jedinici Bankarstvo iznosili su ukupno 7,7 milijuna eura, što je za 2% (151.000 eura) više nego što je ostvareno u istom razdoblju prošle godine. Rast je također zabilježen u području proizvoda i usluga za core banking i mobilno bankarstvo. S druge strane, prihodi od prodaje poslovne jedinice Integracija sustava u prvom su tromjesečju iznosili ukupno 9,7 milijuna eura, što u usporedbi s prvim tromjesečjem prethodne godine čini pad od 13% (1,4 milijuna eura).

– Još jedno dobro tromjesečje u poslovnoj jedinici Payment potvrda je naše dobre reputacije i prepoznatljivosti brenda kao pružatelja usluga plaćanja u regiji. – komentirao je Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe S.A.

Neto dobit grupe ASEE u prvom je tromjesečju iznosila ukupno 2,7 milijuna eura te je u usporedbi s prva tri mjeseca 2017. godine bila viša za 0,3 milijuna eura (14%).

Društvo je prijavilo vrijednost ugovorenih poslova u 2018. godini u iznosu od 100,5 milijuna eura, što čini povećanje od 6% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.