JTI među pet najboljih poslodavaca na svijetu

Japan Tobacco International (JTI ) je jedna od pet tvrtki u svijetu kojima je dodijeljen certifikat Top Employer Global 2015 na jučerašnjoj dodjeli nagrada u Amsterdamu. Top Employers Institute prepoznao je iznimno poslovno okruženje u uredima JTI-a koji se nalaze u 33 zemlje u Europi, Aziji te na Bliskom istoku, priopćeno je iz te duhanske kompanije.

Certifikat Top Employer Global je novi program koji organizira Top Employers Institute kako bi se prepoznali poslodavci koji na svjetskoj razini stvaraju optimalne uvjete za svoje zaposlenike i njihov razvoj na profesionalnoj i osobnoj razini.

“JTI je savršen primjer kompanije koja je uskladila svoje poslovanje na način koji koristi zaposlenicima, ali ujedno pridonosi i učinkovitosti poslovanja na globalnoj razini”, rekao je David Plink, predsjednik Uprave organizacije Top Employers Institute.

Certifikati se dodjeljuju nakon ispitivanja sljedećih područja: strategija privlačenja talenata, planiranje, učenje i razvoj, upravljanje učinkovitošću i razvoj vodstva.

Tvrtke kojima je dodijeljen tzv. Global seal su certificirane kao kontinentalni Top poslodavac u najmanje trima regijama, u najmanje 25 zemalja i u zemlji u kojoj se nalazi njihova svjetska središnjica.

“Ova nagrada prepoznaje visoke standarde koje smo postavili sami sebi diljem svijeta i našu stalnu predanost njegovanju različitosti u radnom okruženju u kojem se zaposlenici razvijaju. Zapošljavanje najboljih kandidata i razvijanje njihovih vještina i sposobnosti diljem kompanije je nešto što je nama prirodno. Puno ulažemo u stvaranje budućih lidera uz fokus na upravljanje učinkovitošću te razvoj zaposlenika koji će popunjavati vodeće pozicije”, rekla je Ilona Alonso, potpredsjednica ljudskih resursa u globalnoj središnjici JTI-a.

Ona je dodala kako je iskustvo u sklopu kompanije pokazalo da zaposlenici s različitim pozadinama čine jake vođe pa ih se zbog toga potiče da rade na razvoju vlastitih sposobnosti i vještina izvan osnovnih područja svoje stručnosti.

“Koristimo globalni, fleksibilni pristup kako bismo im pomogli da se razvijaju unutar tvrtke. Danas je više od 80% voditelja u JTI-u imenovano interno. Više od 800 zaposlenika trenutno su na dugoročnom, kratkoročnom ili međunarodnom zadatku”, kazala je Alonso.