Kadrovske promjene u Lidlu Portugal i Italija

Dosadašnji CEO Lidla Portugal, Massimiliano Silvestri, preuzima dužnost direktora Lidla Italija, a na njegovo mjesto u Portugalu dolazi Alexander Frech

Alexander Frech novi je glavni izvršni direktor Lidla Portugal, a na dužnost će stupiti početkom ožujka, objavila je kompanija. Frech je veteran industrije, a dijelom Schwarz Group je već 10 godina. Njegove su odgovornosti do sada obuhvaćale diviziju logistike, a odigrao je i važnu ulogu u konsolidiranju globalne vizije poslovanja tvrtke na međunarodnoj razini.

Lidl Portugal nastavit će provoditi strategiju koja podrazumijeva ulaganje i proširenje poslovanja u toj zemlji u kojoj ima više od 250 prodajnih mjesta, četiri skladišta te zapošljava više od 6.500 ljudi.

Dosadašnji CEO Lidla Portugal, Massimiliano Silvestri, preuzima dužnost direktora Lidla Italija. Silvestri je u Lidl grupi od 2002. godine. Njegov prethodnik na čelnoj poziciji tvrtke u Italiji, Ignazio Paternò, odlazi pak u Upravu matične kompanije u Njemačkoj.

Lidl ove godine u Italiji namjerava uložiti više od 350 milijuna eura u otvaranje novih supermarketa što će stvoriti otprilike 2.000 novih radnih mjesta.