Kandit No Guilt pogodan i za osobe s dijabetesom

Kako bi No Guilt Dark proizvodi postali nositelji certifikata HSDU-a, provedeno je istraživanje u suradnji s endokrinološkim odjelom KBC-a Osijek

Povodom Svjetskog dana dijabetesa koji se obilježava 14. studenoga Kandit predstavlja novitete u asortimanu No Guilt koji su jedinstveni na tržištu jer su proizvodi koje preporučuje i Hrvatski savez dijabetičkih udruga. Potaknuti činjenicom kako je u Hrvatskoj registrirano 286.000 oboljelih od dijabetesa, a procjenjuje se da ih je pola milijuna te spoznajom čime sve hranimo naš organizam, Kandit je ponudio niz proizvoda koji zbog svog visokog udjela kakaovca i dijetalnih vlakana, bez dodanog šećera te smanjenog udjela ugljikohidrata predstavljaju savršeno rješenje.

Kako bi No Guilt Dark proizvodi postali nositelji certifikata HSDU-a, provedeno je istraživanje u suradnji s endokrinološkim odjelom KBC-a Osijek. Djelatnici Zavoda za endokrinologiju KBC-a Osijek ispitivali su senzorska svojstva novih Kanditovih proizvoda s 84% kakaa, bez dodanih šećera zaslađenih stevijom, tako da se prije i nakon obroka mjerila razina glukoze u krvi.

Ovim ispitivanjem potvrđen je niz povoljnih učinaka u konzumaciji No Guilt proizvoda, ispitivani proizvod na 100 g sadrži 37,8 g masnoća te 463 kcal što je energetska vrijednost manja u odnosu na većinu drugih proizvoda slične vrste. Specifičnost ovih proizvoda zanimljivog imena “No guilt” je u tome što u 100 g proizvoda sadrže svega 17,1 g ugljikohidrata od kojih su šećeri dodani u količini od 2,4 g. Niz je povoljnih učinaka u konzumaciji ovih čokolada s visokim udjelom kakaovca: dokazano potiču lučenje serotonina i endorfina koji pojačavaju osjećaj ugode i smanjuju stres, imaju iznimno nizak glikemijski indeks, a bogati su i flavonolom koji djeluje antioksidativno.

U Kandit No guilt proizvodima možete bez grižnje savjesti uživati bilo gdje i bilo kada – na poslu, faksu, poslije treninga ili navečer dok gledate najdraži film. Osim što ih se preporučuje dijabetičarima, No guilt čokolade i dražeje namijenjeni su svima koji paze na prehranu – rekreativcima i aktivnim sportašima kojima se dan vrti oko uravnotežene prehrane i treninga, trudnicama i mamama koje paze na liniju te svima koji žive zdravijim načinom života.