Volonteri Hrvatskog Crvenog križa u Tjednu Crvenoga križa koji se svake godine obilježava od 8. do 15. svibnja, prikupljali su donacije kupaca dobrog srca u Kauflandu. Kako bi pomogli građanima u potrebi, kupci Kauflanda donirali su prehrambene proizvode poput soli, brašna, ulja, šećera, riže, tjestenine, juhe u vrećici, ribljih i mesnih konzervi.
Pomoću društveno osviještenih kupaca Kauflanda, Hrvatski Crveni križ uspio je u samo 8 dana prikupiti preko 14 tona prehrambenih proizvoda. Ovaj hvalevrijedan projekt provodi se već nekoliko godina u tri vala; u svibnju, listopadu i prosincu.

“Vođeni našim sloganom ‘Djela, ne riječi’ ovu humanitarnu akciju provodimo već nekoliko godina. Hrvatskom Crvenom križu besplatno ustupamo prostor u našim poslovnicama kako bi postavili košare za donacije, a kupci po izlasku iz poslovnice mogu izdvojiti određeni proizvod iz svoje kupnje, odložiti ga u košari i tako pomoći građanima u potrebi. Naši su kupci pokazali veliko srce i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali”, izjavila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

“Zahvaljujemo Kauflandu koji prepoznaje činjenicu da u našemu društvu žive ljudi kojima je potrebno pružiti pomoć, ali i koji prepoznaje Hrvatski Crveni križ kao organizaciju koja svakodnevno brine o tim ljudima. Ovo su vrijedne akcije koje među građanima potiču razvoj solidarnosti i humanosti”, poručila je Drinka Sopta, voditeljica Službe za prikupljanje sredstava Hrvatskog Crvenog križa.