Tvrtka Kerum se ne prodaje nego kapitalno udružuje u Narodni trgovački lanac (NTL) čiji je Kerum suosnivač, razjasnio je Željko Kerum u petak nedoumice oko priče o prodaji njegova trgovačkog lanca.

Najveći udio u NTL-u, 19,6 posto, imala bi upravo tvrtka Kerum, rekla je Nevenka Bečić, zakonska zastupnica društva Kerum. Koliki će biti udjeli ostalih tvrtki, Studenca, Gavrilovića i Tommy-ja, znat će se po okončanju pregovora.

Željko Kerum
Željko Kerum

– NTL je po kvaliteti prvi, a po prihodu drugi trgovački lanac u Hrvatskoj koji godišnje uprihodi osam milijardi kuna. Do sada su Kerum, Studenac, Tommy i Gavrilović preko NTL-a obavljali samo nabavu, koja nam je tako bila povoljnija, a nakon kapitalnog udruživanja, i poslovat ćemo preko jednog računa. Sjedište tvrtke bit će u Splitu, pa će tako i u našem gradu postojati tvrtka koja zapošljava više od 10 tisuća ljudi i ima godišnji prihod od milijardu eura – rekao je splitski gradonačelnik Kerum.

Pregovori o udruživanju još traju, napomenuo je.

– Nisam operativac, mogu biti u nadzornom odboru – odgovorio je na pitanje kakva će biti njegova uloga u NTL-u, te dodao da ga zanima politika i da njegova Hrvatska građanska stranka ide u dobrom smjeru.

– Građani su nas prepoznali i vjerujem da imamo dobre šanse da uđemo u Sabor i budemo u prilici odlučivati o pitanjima važnim za Split i Hrvatsku.

Kerum se osvrnuo i na stav SDP-a kako su predsjednički izbori pokazali da gubi podršku Splićana jer su dali 61,13 posto glasova Ivi Josipoviću a ne Milanu Bandiću kojega je gradonačelnik preporučio svojim biračima.

– Milan Bandić je ostvario odlične rezultate u drugom krugu izbora, nakon što smo mu mi, HGS i ja, dali podršku. U prvom je krugu izbora Bandić bio na šestom mjestu, a u drugom je krugu dobio 40 posto glasova Splićana, to je super rezultat i pokazatelj utjecaja moje stranke u ovom gradu – procijenio je Kerum.

Na pitanje bi li pozvao zagrebačkoga gradonačelnika u svoju stranku i je li s Bandićem o tome razgovarao, odgovorio je da nisu o tome pričali, a ako Bandić iskaže zanimanje, o učlanjenju će odlučiti predsjedništvo stranke a ne osobno Željko Kerum.  (Slobodna Dalmacija)