Kupoprodajni ugovor za prodaju Radenske češkoj kompaniji Kofola potpisan je danas u Ljubljani.

Prodaja će biti kompletirana kad se ispune svi preduvjeti za prodavača i kupca, a što se očekuje u iduća tri mjeseca. Kofola će za 75,31 postotni vlasnički udio Radenske platiti 51,8 milijuna eura, a 32 milijuna od cijene kupnje ide na otplatu kredita, izvijestio je ljubljanski list Delo.

Jannis Samaras, predsjednik Uprave Kofole, na konferenciji za novinare rekao je da Radenska veliki potencijal, ne samo u slovenskom nego i na tržištima bivše Jugoslavije, ali i drugima.

“Prodaja vode je naša osnovna djelatnost. Drago nam je da se naš partner, koji razmišlja isto kao i mi, odlučio za ovaj posao”, rekao je Peter Polič iz grupe P&P, koji je uključen u kupovinu Radenske.

“Laško Group prodajom tvrtke Radenska nastavlja ispunjavati obaveze koje su utvrđene u Sporazumu o restrukturiranju. Prilikom potrage za investitorima za Radensku nije bila samo u središtu cijena, nego i briga za razvoj branda mineralne vode. Siguran sam da će Radenska u Kofoli dobiti pouzdanog, dugoročnog partnera koji je svjestan svoje odgovornosti za budućnost tvrtke, njen razvoj i značaj za lokalnu zajednicu”, rekao je nakon potpisivanja ugovora direktor Laškog Dušan Zorko, dodajući da će cijeli iznos novca od prodaje biti namijenjen za otplatu obaveza Laškog.

Češka Kofola ima oko 2.000 zaposlenih i proizvodi u sedam proizvodnih pogona na četiri tržišta srednje i istočne Europe – Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rusiji. Među njenim najprepoznatljivijim pićima su istoimeno piće Kofola. Tvrtka također proizvodi voćne sokove, sirupe, prirodnu izvorsku vodu, itd. (SEEbiz)