Prodaja ABC svježeg krem sira raste takvim tempom da moramo otvoriti nove farme, navode u Agrokoru

U Europi raste cijena mlijeka, a u posljednje vrijeme i nema ga. Stoga će veliki dio proizvođača biti dodatno stimuliran za ulaganje u proizvodnju, rekla je prilikom nedavne posjete Belju Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, naglašavajući kako koncern radi na ciklusu ulaganja koja će donijeti povećanje proizvodnje mlijeka.

Agrokor je, inače, do sada u Belju investirao u mnogobrojne projekte ukupne vrijednosti više od 2,3 milijarde kuna. Do kraja godine u Mitrovcu će biti puštena u rad najveća beljska farma mliječnih krava ukupnog kapaciteta 2.000 grla, bioplinsko postrojenje od 2 MW i staklenik za proizvodnju rajčice, koji se prostire na 4,5 hektara.

Do sada su obnovljene tri muzne farme, a sve se, između ostaloga, radi zbog dodatnih benefita vezanih uz osnovnu proizvodnju mlijeka potrebnog za ABC svježi krem sir. Riječ je o najboljem izvoznom brendu i velikom beljskom potencijalu. Prošle je godine Belje udvostručilo proizvodne kapacitete ABC-a i moderniziralo proizvodnu liniju.

Kroz godinu dana plan je dostići 100%-tnu iskoristivost postojećih kapaciteta pa ozbiljno razmišljamo o izgradnji nove mljekare. I to je jedan od razloga podizanja kapaciteta proizvodnje mlijeka, otkriva Puljić, dodajući kako im je namjera da bar 50% sirovine dobiju iz vlastitih izvora. (Glas Slavonije)