U Zagrebu je 6. travnja održana prva Konferencija Gebrueder Weissa i partnera koja je okupila više od 100 sudionika – vlasnike prijevozničkih tvrtki-partnera, vozače i zaposlenike GW-a Zagreb i GW-a Split. “Cilj konferencije je njegovanje timskog duha, stjecanje novih znanja i vještina na području verbalne i neverbalne komunikacije, provjera i unapređenje postojećih procesa rada u svrhu održavanja i nadogradnje postojeće kvalitete usluge koju GW pruža svojim korisnicima prilikom dostave robe poslovnim subjektima i fizičkim osobama”, objavljeno je iz tvrtke.

Program je bio podijeljen na tri dijela. U prvom pod nazivom “JA primatelj robe – naša očekivanja kada smo u ulozi primatelja” se nakon predstavljanja i analize rezultata upitnika raspravljalo o mogućim unapređenjima određenih procesa rada. Drugi dio bilo je predavanje na temu verbalne i neverbalne komunikacije, xyz generacija, pojedinačnom pristupu svakoj generaciji, a održani su i kvizovi kako bi u programu aktivno sudjelovali svi prisutni. Predavanje je održala Asja Lajtman, stručnjak za komunikacije. Treći dio bio je rezerviran za radionice, a obrađivane su teme: dostava uz pouzimanje gotovine, unos na mjesto korištenja, ovjeravanje dokumenata, obrada šteta, obavijest kupcu, utjecaj na okoliš, skeniranje pošiljaka… U njima su sudjelovali vozači i zaposlenici tvrtke kroz rad u manjim grupama. Svaka grupa obradila je određeni proces kako bi se unaprijedili procesi, razmijenila iskustva te ukazalo na eventualne manjkavosti postojećih procesa.

“Povratna informacija svih sudionika konferencije potvrđuje kako smo ispunili cilj; druženjem i razmjenom iskustava i novim prijedlozima utvrdili smo svoje prednosti te ujedno odredili smjer na kojem ćemo kontinirano raditi kako bismo unaprijedili procese. I dalje ćemo zajedno s partnerima i djelatnicima kako bi zadovoljili sve klijente kao i do sada osiguravati naše četiri osnovne vrijednosti – neovisnost, održivost, predanost i vrhunsku uslugu”, zaključuju Gebrueder Weissu.