ledo-distributivni centarUgovor između kompanija Ledo i Mars South Central Europa, kojim je Ledo stekao pravo prodaje i distribucije Mars sladoleda, ne predstavlja zabranjeni sporazum te nema za posljedicu sprečavanje, ograničavanje ili narušavanje tržišne konkurencije, zaključilo je Konkurencijsko vijeće BiH.

S tim u vezi, Konkurencijsko vijeće je odbacilo zahtjev za donošenje odluke kojom se odobrava pojedinačno izuzeće Ugovora o distribuciji od zabrane radi nepostojanja uvjeta za pokretanje postupka.

Ugovor o distribuciji kojim Ledo zajedno s povezanim privrednim subjektima postaje distributer Marsovih proizvoda potpisan je 18. siječnja 2016. godine.

Cilj ugovora je poboljšanje dostupnosti i prodaje Marsovih sladoleda kroz organizirani kanal distribucije kao i značajno povećanje vidljivosti i dostupnosti proizvoda, dok za Ledo ugovor predstavlja priliku da proširi svoj asortiman proizvoda brendiranim sladoledom premium kvalitete, kao i da bolje iskoristi postojeće distributivne i operativne kapacitete.

Na ovaj način, Mars sladoledi se uvode na bh. tržište na organizirani način čime se unapređuje promet i širi dostupni asortiman proizvoda sladoleda.

Na području Bosne i Hercegovine Mars je aktivan u veleprodaji čokolada, konditorskih proizvoda i proizvoda za kućne ljubimce, preko predstavništva i lokalnih distributera. (SEEbiz.eu)