carlsberg-konzum-stalci-akcija-ftdU prodavaonicama Konzuma bit će izloženi eko stalci s knjižicama godišnjih izvješća o zaštiti okoliša Carlsberga Croatia te brošurama o “zelenim” aktivnostima Konzuma

Trgovački lanac Konzum i pivovara Carlsberg Croatia pokrenuli su novu kampanju koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti okoliša. Tako će se od sada u velikom broju Konzumovih supermarketa na posebnim eko stalcima nalaziti knjižice s godišnjim izvješćima o zaštiti okoliša Carlsberga Croatia te brošure o “zelenim” aktivnostima Konzuma, priopćeno je danas iz ovih tvrtki.

Također, ističe se kako će na stalcima biti izložene i Konzumove zelene vrećice za višekratnu uporabu čijom će kupnjom kupci odmah imati priliku dati svoj doprinos zaštiti okoliša.

Podršku projektu Konzuma i Carlsberga Croatia dali su i igrači KHL Medveščak, koji su se u kupnju uputili sa zelenim  vrećicama.

Konzum i Carlsberg Croatia lideri su ekološki održivog poslovanja u hrvatskoj trgovini i pivarskoj industriji. Između ostalog, Konzum je jedini i prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je uspješno certificirao Sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2004.

Osim toga prvi u Hrvatskoj, na obujmu od više od 120 prodajnih mjesta Konzum upotrebljava eko strojeve za čišćenje podnih površina čime je smanjena potrošnja vode za čak 70 posto, tiska kataloge na recikliranom papiru, kontinuirano smanjuje potrošnju goriva i emisija CO2, kao i potrošnju svih vrsta energije kroz uvođenje najmodernijih tehnologija.

Carlsberg Croatia je u proteklom razdoblju za 50 posto smanjila emisiju ugljičnog dioksida u procesu proizvodnje, navodi se u priopćenju.