Konzum i klaster Mali hrvatski proizvođač nastavljaju suradnju na projektu „Iz domaćih krajeva“

Kupce u Super Konzumu Radnička očekuje preko 900 proizvoda u 28 različitih kategorija koje proizvodi više od stotinu malih proizvođača iz svih krajeva Hrvatske.

Zajednički projekt klastera Mali hrvatski proizvođač i Konzuma pod nazivom „Iz domaćih krajeva“, nastavlja se u Super Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu.

Na više od 60 četvornih metara prostora u Super Konzumu Radnička, kupce očekuje preko 900 proizvoda u 28 različitih kategorija, koje proizvodi više od stotinu malih proizvođača iz svih krajeva Hrvatske. Kupci će tako imati još bogatiji izbor sezonskog voća i povrća, suhomesnatih i mliječnih delikatesa, tradicionalnih slastica, pčelinjih proizvoda i ostalih delicija specifičnih za podneblja iz kojih dolaze proizvođači.

Time se nastavlja projekt koji je pokrenut krajem prošle godine u Super Konzumu u Dankovečkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi.

„Uspjeh projekta u Super Konzumu Dankovečka potaknuo nas je na širenje i u našu nagrađivanu trgovinu u Radničkoj, u koju dovodimo još veći broj vrhunskih proizvoda iz različitih kategorija s područja cijele Hrvatske, osobito ruralnih krajeva. Iznimno nam je drago što kroz ovaj projekt nastavljamo pružati dodanu vrijednost i našim kupcima, objedinjujući na jednom mjestu kvalitetu i tradiciju, i malim domaćim proizvođačima, dajući im prostor za plasman i promociju proizvoda“, izjavio je Tomislav Kramarić, izvršni direktor maloprodaje u Konzumu.

„Nastavak suradnje s Konzumom od velikog je značaja za poslovanje malih domaćih proizvođača. Stoga smo iznimno zahvalni Konzumu što je nastavio s ulaganjima u ovaj projekt. Osim što im plodove svoga mukotrpnog rada mogu predstaviti u jednoj od najatraktivnijih trgovina u Hrvatskoj, mali hrvatski proizvođači dobivaju veliku dodanu vrijednost kroz podršku i iskustvo u promociji svojih proizvoda velikom broju kupaca“, izjavio je Marko Špiljar, organizator projekta Mali hrvatski proizvođač.

Kroz projekt „Iz domaćih krajeva“ Konzum članovima klastera Mali hrvatski proizvođač osigurava posebno uređen prodajni prostor za predstavljanje i prodaju njihovih proizvoda. Uz pružanje pomoći u dekoraciji i logistici, u okviru projekta razvijen je i poseban vizualni identitet koji je u kratko vrijeme postao prepoznatljiva oznaka spoja tradicije i vrhunske kvalitete u širokoj ponudi raznovrsnih delicija koje će zadovoljiti i one s najistančanijim ukusom.