Konzum i u BiH snizio cijene na 1.000 artikala

Nakon Hrvatske Konzum snizio cijene tisuću osnovnih i naprodavanijih artikala u BiH

Trajno sniženje najavio je direktor Društva Ismir Brkić, koji je kazao da je riječ o dugoročnoj inicijativi koja će trajati najkraće do kraja godine, a moguće je i duže.

“Smatramo da, kao društveno odgovorna institucija i vodeći trgovački lanac, moramo biti odgovorni i na ovaj način potvrditi svoju odgovornost. Ovih 1.000 osnovnih proizvoda, od kojih će neki biti sniženi i do 30 posto, bit će posebno obilježeni oznakom ‘trajno niska cijena’ u svih 105 trgovina širom BiH”, kazao je Brkić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ova inicijativa je rezultat partnerskog odnosa i suradnje Konzuma BiH sa dobavljačima, poput Akove, MIS Stanić, Mljekare Livno, Perutnine, Zvečevo–Laste, Barpeha, Sarajevskog kiseljaka, Dijamanta, Leda, Podravke, Kraša, Francka, Dite, Mepasa, te brojnih drugih, koji su Konzumu pružili veliku podršku pri realizaciji inicijative sniženja.

“Prema našim proračunima, vrijednost ukupnog ulaganja će biti više od tri milijuna KM”, naglasio je Brkić.

On je podsjetio da Konzum, osim ovog trajnog sniženja, svojim kupcima i na druge načine olakšava kupovinu u ovim kriznim vremenima.
“To je kupovima na šest rata putem Visa classic kartice preko UniCredit banke, a tu je i naša već prepoznatljiva internet prodaja gdje kupci mogu po istim cijenama koje smo prezentirali, počevši od danas, kupovati sve ove artikle koji su trajno sniženi”, zaključuje Brkić.