Konzum lubenicom častio putnike u trajektnim lukama

konzum-dijeli-lubenice-midiKonzum je jučer organizirao slatko osvježenje – dijeljenje lubenica za putnike u lukama u Splitu, Zadru i Cresu koji su čekali na ulazak u trajekte.

Kako bi počastio putnike i olakšao im čekanje u luci na vrućem ljetnom suncu, Konzum je dijelio ovo ukusno rashlađeno voće, narezano i posluženo u prikladnim pakiranjima, ističe se u današnjem priopćenju.

Uz pozitivno iznenađenje i oduševljenje svih putnika, sočnu lubenicu dijelile su simpatične hostese zajedno s edukativnim letkom koji komunicira sve nutricionističke vrijednosti lubenice.

Lubenica je zaista jedna od najkvalitetnijih ljetnih namirnica koja najbolje osvježava i gasi žeđ te sadrži otprilike 92% vode.

konzum-dijeli-lubenice2-midiNeretvanska je lubenica poznata po svojoj kvaliteti i okusu kojeg dodatno pojačava i visok sastav šećera zbog čega je lubenica izrazito slatka.

Lubenica je ujedno i odličan izvor vitamina C, beta karotena i likopena – antioksidativnih nutrienata koji učinkovito štite organizam od raznih bolesti.

Prema rezultatima istraživanja, neretvanske lubenice koje su dozrele na slankastom neretvanskom tlu, sadrže tri puta više antioksidansa likopena – eliksira mladosti, nego lubenice iz drugih regija, zaključuje se u Konzumovu priopćenju.