SuperKonzum RadničkaKada krene sezona gripe i prehlade često se pitamo kako se obraniti. Raznovrsna prehrana bogata voćem i povrćem igra važnu ulogu u jačanju imuniteta.

Pritom je posebno važno birati svježe namirnice i one bogate vitaminom C, snažnim antioksidansom koji nas štiti od virusa i bakterija.

Po jutru se dan poznaje, kaže stara poslovica. Energija kojom se naoružamo nakon buđenja nosi nas tijekom cijelog dana i pomaže nam u izvršavanju dnevnih obveza. Kada birate namirnice za zdravi doručak, ne zaboravite na svježe voće.

U kojoj kombinaciji ćete ga pripremati, ovisi o vašem ukusu i volji. Svježi sok od cijeđene naranče, smoothie od mlijeka i banana ili pak u kombinaciji s bobičastim voćem i žitaricama bit će sjajan izbor, jer se radi o voću s malo kalorija, bogatom vitaminom C, kalijem te antioksidansima.

Tople juhe i variva posebno dobro prijaju u hladnijim zimskim danima, a istovremeno osiguravaju prijeko potrebnu energiju. Korjenasto povrće poput celera, peršina, mrkve ili repe nezaobilazno je u pripremi ukusnih juha ili variva, a iznimno je bogato vitaminima i vlaknima.

Među korjenastim voćem posebno se ističe cikla, koja je zaista prava riznica vitamina i minerala. Tako obiluje vitaminima iz skupine B, vitaminom C, te mineralima poput kalcija, željeza, magnezija, kalija, joda i selena. Posebno će koristiti zdravlju ako ju konzumirate svježe naribanu ili pripremljenu u obliku svježeg napitka.

Pri odabiru namirnica za pripremu voćnih i povrtnih recepata, važno je birati svježe i kontrolirane kvalitete. Na odjelima Konzum voćarnica možete pronaći najširi asortiman svježeg i sezonskog voća kontroliranog porijekla.

Procesi nabave i distribucije voća i povrća kroz otkupne stanice, skladišta i kontrolirani transport odvijaju se prema najvišim standardima kvalitete. Svježe voće i povrće neizostavni je dio uravnotežene prehrane, a Konzum voćarnice mjesto gdje ga jednostavno možete odabrati i ubrati.

PROMO