Svjetsko nogometno prvenstvo donijelo je dodatan poticaj ukupnom rastu prodaje koje Konzum bilježi u lipnju i srpnju, pri čemu su prednjačile kategorije grickalica, pića, bijele
tehnike i navijačkih rekvizita, objavio je taj trgovački lanac. Kategorija grickalica zabilježila je 58 posto količinskog rasta prodaje, dok je prodaja pića bila 25 posto više u odnosu na razdoblje prije početka prvenstva.

U jednom je danu u trgovinama Konzuma prodano rekordnih 317.000 komada piva, 165 posto više kokica, 94 posto više grickalica te 77 posto više vrećica čipsa. Također, prodano je gotovo 200.000 artikala iz navijačkog asortimana među kojima je, s prodanih čak 12.900 komada, najprodavanija bila zastavica za automobile. Za trajanja prvenstva prodano je i deset puta više televizora nego inače.

Budući da su i Konzumovi zaposlenici vatreni navijači hrvatskih reprezentativaca, svoju su strast prema nogometu imali prilike pokazati kroz razne aktivnosti na radnim mjestima. Između ostalog, među zaposlenicima u prodavaonicama i skladištima natječajem se tražio najvatreniji navijački tim odnosno onaj koji je kroz odabir odjeće i navijačkih rekvizita te prigodno uređenje prodavaonica pokazao najveću kreativnost u bodrenju nogometaša.

Na natječaj su se prijavile čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske pa je Konzumov stručni žiri umjesto jednog nagradio čak tri tima – zaposlenike prodavaonice maxi Konzuma na osječkom Trgu Ante Starčevića 10, Konzumove trgovine u Ulici kneza Branimira 32 u Biogradu na Moru te zagrebačke prodavaonice u Gospodskoj ulici 41.

Osim što su dvije ključne zadnje utakmice – polufinalnu i finalnu – zahvaljujući skraćenom radnom vremenu zaposlenici mogli gledati u društvu obitelji i prijatelja, na dan ogleda s Francuzima Konzum je zaposlenike počastio i prigodnim doručkom – ukusnim kroasanima. U svemu tome, Konzum nije zaboravio ni na kupce pa je sve koji su došli s navijačkim obilježjima tijekom utakmice s Engleskom nagradio s 10 posto popusta na ukupan iznos kupnje, dok su u subotu uoči finalne utakmice i na dan finala ostvarivali vatrenih 11 posto popusta na ukupnu kupnju.

Sve akcije dodatan su impuls izvrsnim pokazateljima poslovanja koje najveći nacionalni trgovački lanac bilježi proteklih nekoliko mjeseci.