Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, stranke koja je pokrenula pitanje povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor, ustvrdio je u Hrvatskom saboru kako je Agrokor dijete HDZ-a, te da bi ortačko ponašanje u toj aferi moglo izazvati teško nadoknadivu štetu za Hrvatsku i njene građane.

Bernardić je kazao kako je Ivica Todorić aktivirao lex Agrokor nakon tajnog sastanka kod Plenkovića u Vladi.

“Aktivirao je zakon koji ste Vi pripremili za njega. Vi morate odgovoriti gdje je kasnije puklo između Vas i Todorića”, poručio je premijeru šef SDP-a.

Spočitnuo mu je i da je prevario Mostovce, koji su mu vjerovali.

“Tada ste inaugurirali novi sustav, političku korupciju. Uzeli ste nove ortake, Sauchu i Vrdoljaka. Priče o vašoj većini su priče za malu djecu. Svima je jasno da je ovo trgovačka većina koja je nastala krađom glasova birača koji su glasove dali drugim strankama. Ovo je jasna politička korupcija, nemojte pričati o stabilnosti”, rekao je Bernardić.

Referirao se i na članove Privremenog vjerovničkog vijeća (PVV), posebice na Maricu Vidaković, prokuristicu Kraša, bivšeg poslodavca Ante Ramljaka. Ramljak je dvije godine bio njen konzultant, dakle osoba njenog najvećeg povjerenja.

Jesu li u Krašu vježbali za slučaj Agrokor, upitao je Bernardić i ustvrdio da većina u PVV-u nije slučajna i da Plenković ne može objasniti da je to pošteno i slučajno.

Na ove tvrdnje reagirali su iz Kraša.

“Kategorički odbijamo sve iznesene insinuacije predsjednika SDP-a vezane uz vođenje poslovanja Kraša d.d. kojima potpuno neosnovano i neodgovorno dovodi u pitanje zakonitost poslovanja kompanije.

Smatramo nedopustivim da se u Hrvatskome saboru, najvažnijoj državnoj instituciji, olako izgovaraju neistine koje narušavaju ugled i vrijednost jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija i svjesno obmanjuje javnost”, kazao je Damir Bulić predsjednik Uprave Kraša. (N1Hrvatska)