Kraš predstavio novu 3D računalnu igru Životinjskog carstva

zivotinjsko-carstvo-dinosauri-predstavljanje-igre-large“Životinjsko carstvo – Dinosauri” novi je projekt konditorske tvrtke Kraš nastao. U suradnji s agencijom Drap nastao je virtualni album za skupljanje sličica koji će na portalu www.igraoni.ca otkriti čudesan svijet dinosaura u 3D animaciji, a nova računalna igra pružit će sate interaktivne zabave.

U realizaciji projekta korištena je atraktivna i sve popularnija tehnologija proširene stvarnosti (Augmented Reality).

Na taj način ovaj je tradicionalni brend uspješno prenesen u digitalnu sferu, a istodobno su zadržane i sve njegove temeljne vrijednosti: edukacija, kolekcionarstvo i zabava.

“Ovim projektom Kraš je prvi u regiji koji je iskoristio AR tehnologiju i digitalizirao tradicionalni brand zadržavši sve njegove vrijednosti. Skupljanje sličica i popunjavanje albuma pretvoreni su u virtualnu zabavu i učenje”, izjavio je Mario Fraculj, direktor Službe tržišnog razvoja Kraša.

Zabavna igra sakupljanja i razmjene sličica Životinjsko carstvo, razvijena prije tri godine u suradnji s agencijom Drap, postigla je spektakularan uspjeh na Facebooku: više od 450.000 korisnika, 80 milijuna učitanih stranica i 100.000 popunjenih albuma.

Kraševe kampanje Životinjsko carstvo i Kiki bomboni osvojile su društvene mreže i nagrađene su prestižnim Effie kipićima za najučinkovitije marketinške projekte u 2010. godini.

Integracijom suvremenih marketinških koncepata i razvojem on-line aplikacija Kraševi brendovi postali su platformom za društvenu interakciju, ističu iz Kraša.

Za igru Životinjsko carstvo Dinosauri potrebna su dva špila s 50 karata dinosaura i 50 karata njihovih staništa. Sličice se lijepe na karte čime igrica postaje prava virtualna avantura.

Za pristup on-line albumu potrebno je web kameri pokazati sličicu nalijepljenu na kartu, pri čemu na ekranu oživljava animirani 3D model dinosaura. Sličica dinosaura upotrebljava se za navigaciju kroz digitalnu enciklopediju u kojoj se, osim tekstualnih opisa, dinosauri mogu interaktivno uspoređivati po veličini i vremenu kada su živjeli.

Osim edukacijskog dijela, na webu se nalazi i interaktivna strateška igra s karticama kojom je brendu dodana i zabavna komponenta. Inovacija u Kraševoj aplikaciji je korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Ova tehnologija sve se više koristi u svijetu zbog velikog potencijala za povezivanje klasičnih proizvoda iz fizičkog svijeta i dodatnoj vrijednosti koja im se može dati u digitalnom svijetu.

Čokoladice i karte Životinjsko carstvo Dinosauri mogu se pronaći na prodajnim mjestima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu, dok je aplikacija s on-line igrom dostupna na portalu za igranje i društvenoj mreži Igraoni.ca, koji je dio dugoročnog projekta razvoja Kraševog internet i mobilnog brenda, kaže se u Kraševom priopćenju.