mercedes-made-in-kecskemetLogistička kompanija Kuehne + Nagel obavljat će opskrbu proizvodnje Mercedes-Benza u tvornici u mađarskom gradu Kecskemétu, priopćeno je iz Kuehne + Nagela.

Kuehne + Nagel je dobio ugovor za snabdijevanje materijala za body shop i konačnu pokretnu traku nove B-klase Mercedesa.

Kao dio logistike u proizvodnji, Kuehne + Nagel manipulira ulaznim materijalom, upravlja skladišnim prostorom dobavljača i proizvodnje, kao i komisioniranjem materijala i punjenjem proizvodne linije pomoću viljuškara te usmjeravanih vlakova s materijalom.

Elektronički kanban-sustav (signalni sustav za upravljanje materijalom) podržava opskrbljivanje proizvodnje, kako bi se osigurala pravovremena alokacija odgovarajućih komponenti na proizvodnu liniju sukladno potražnji.

kuehne-nagel-kai-olschnerUz ovaj tradicionalni logistički sustav, daljnji se materijali isporučuju just-in-sequence (JiS), pri čemu je Kuehne + Nagel u potpunosti uključen u proces planiranja logistike Mercedes-Benza i daje svoj know-how za vrijeme planiranja i upravljanja.

“Drago nam je što možemo podržati logistiku u proizvodnji tvornice Mercedes-Benza u Kecskemétu svojom fleksibilnošću i iskustvom s više od 20 godina poslovanja u Mađarskoj. Činjenica da smo u potpunosti integrirani u koncept logistike tvornice od početka ukazuje na povjerenje u našu sposobnost da donesemo značajan doprinos optimalnoj opskrbi tvornice Mercedes-Benza”, kazao je Kai Olschner, direktor operacija Kuehne + Nagela Istočne Europe.

“Inicijalna je faza bila vrlo uspješna te ćemo nastaviti razvijati i usavršavati procese logistike u proizvodnji za Mercedes-Benz”, dodao je Olschner.