Kvaliteta Vina Laguna potvrđena i u Francuskoj

Chardonnay Vina Laguna Festigia među najboljima na prestižnom natjecanju Chradonnay du Monde

Vino Chardonnay Vina Laguna Festigia 2011. osvojilo je srebrnu medalju na 21. natjecanju Chradonnay du Monde koje je održano u ožujku u Château des Ravatys na imanju Instituta Pasteur u Saint-Lager u Burgundiji u Francuskoj, izvijestili su iz Agrolagune.

Na ovom prestižnom ocjenjivanju vina, 300 međunarodno priznatih degustatora kušalo je i ocjenjivalo 794 vina iz 40 zemalja svijeta u skladu s međunarodnim pravilima.

Chardonnay Vina Laguna Festigia 2011. u prestižnom se društvu okitilo srebrom, što je veliko priznanje, kako za Agrolagunu, tako i za hrvatsko vinarstvo u cjelini, navode iz tvrtke.

Chardonnay Vina Laguna Festigia vrhunsko je vino iz zapadne Istre, kristalno čiste, zelenkasto-žute boje, finog mirisa na bijelo voće, krušku ili tropsko voće. Izvrsno se sljubljuje uz lagana predjela od tjestenine ili rižota, jela od bijelog mesa, bijele ribe ili morskih plodova, kao i  jela s tartufima.

Vino je nagrađeno zlatom na Vinistri 2012. godine održanoj u Poreču, a srebrna medalja na natjecanju Chardonnay du Monde prva je međunarodna nagrada za ovo vrhunsko vino.