Grad Osijek i tvrtka Lagermax sklopili su danas predugovor o kupoprodaji dvije parcele u industrijskoj zoni Nemetin na kojima će ova tvrtka graditi pretovarnu platformu i regionalno skladište, gdje planira otvoriti oko 40 radnih mjesta.

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić kazao je kako je riječ o ulaganju vrijednom oko 2 milijuna eura za koje, pri kupnji zemljišta, grad daje olakšicu od 90 posto, pa će umjesto redovne cijene od 1,3 milijuna kuna Lagermax za dvije parcele, veličine oko 15 tisuća kvadratnih metara, platiti nešto više od 134 tisuće kuna.

Pokazujemo da se investicije počinju događati u Osijeku, što ne treba precijeniti, jer je ovo tek početak, ali ni podcijeniti, jer je svako novo radno mjesto veliki događaj, poručio je Vrkić.

Najavio je kako su pri kraju pregovori s još nekoliko tvrtki među kojima je Messer Croatia plin, a uz pomoć kontakata sa stranim veleposlanicima i s nekim inozemnim investitorima. Dodao je da bi nakon novogodišnjih blagdana moglo biti potpisano još nekoliko ugovora.

Direktor Lagermaxa Dino Mišar kazao je kako ova tvrtka, koja se bavi logistikom, prijevozom i špedicijom, u zoni Nemetin u prvoj fazi planira izgraditi pretovarnu platformu za područje Slavonije, gdje ostvaruju oko 12 posto ukupnih prihoda. Idući korak bit će gradnja logističkog skladišta, kapaciteta 10 tisuća paletnih mjesta.

Najavio je kako se završetak prve faze očekuje između ožujka i lipnja 2015. godine, dok se okončanje gradnje skladišta predviđa godinu i pol do dvije nakon završetka prve faze.

Dodao je kako u Hrvatskoj posluju 15-godina te kako će u Osijeku biti njihovo četvrto veliko skladište nakon Zagreba, Rijeke i Splita, gdje će se skladištiti roba za otpremu na područje istočne Hrvatske, ali i okolnih zemalja. (Business.hr / Hina)