Laka gospodarska vozila: Ford

U svom programu, Ford ima široku paletu modela lakih gospodarskih vozila: Transit (kombi, furgon, jednostruka i dvostruka kabina šasija, Bus 12-18 sjedala), segment 1 t Custom, Connect i Connect Tourneo te Courier.

Upravo tijekom ove godine Ford tržištu predstavlja novu generaciju LCV u segmentu 2 T i lakih dostavnih vozila (Connect, Courier).

Uz ove modele, tu je i robusni terenac Ford Ranger, kao i malo gradsko dostavno vozilo Fiesta Van. S cjelokupnom navedenom ponudom Ford zauzima vodeće mjesto u EU u segmentu lakih dostavnih vozila. Primjetan je i rast tvornički homologiranih vozila (Focus, Mondeo, C-Max) s mogućnošću odbitka pretporeza.

Najprodavaniji model: Ford Transit

Najveća nosivost i zapremnina vozila: 500-1.600 kg / 3-15 m3

Trajanje garancije: 2 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara, 12 godina na prohrđavanje i 2 godine mobilnog jamstva (servisni intervali 50.000 ili 2 godine – Transit, Custom)

Početna cijena osnovnog modela: 115.101 kn+PDV (Custom Van 270 100 Ks)

Komentar: “Primjetan je i rast tvornički homologiranih vozila (Focus, Mondeo, C-Max) s mogućnošću odbitka pretporeza, čime je i udio LCV u ukupnom broju prodanih vozila osjetno porastao (cca 15%). Očekujemo da s potpuno novom paletom modela povećamo svoj tržišni udio i ponudimo vozila visoke kvalitete i pouzdanosti kao što se od njih i očekuje.”