Volkswagen pokriva cijelu gamu lakih gospodarskih vozila, od najmanjeg Up! Cargo modela koji ima volumen tovarnog prostora od 0,9 m3 i nosivost od cca. 400 kg, preko modela Polo Cargo, modela Caddy, modela Transporter do modela Crafter koji ima volumen tovarnog prostora do 17 m3 i nosivost do preko 2.700 kg (za varijantu od 5000 kg ukupne dozvoljene mase).

Modeli Transporter i Crafter imaju i otvorene varijante (šasije) koje su pogodne za nadogradnje kao što su hladnjače, kiperi i sl. U ponudi je i najnoviji model u segmentu lakih gospodarskih vozila – pick up s jednostrukom i dvostrukom kabinom Amarok.

Najprodavaniji model: Najprodavaniji model u ponudi je ujedno i najprodavaniji model u klasi lakih dostavnih vozila na hrvatskom tržištu – Caddy

Najveća nosivost i zapremnina vozila: Model Caddy ima volumen tovarnog prostora od 3,2 – 4,2 m3 i nosivost do oko 800 kg. Nudi ga se i u varijanti teretnog vozila s dva reda sjedala (ukupno do pet sjedećih mjesta, uključivo vozač) te tada ima volumen tovarnog prostora od 2 m3 i nosivost do oko 660 kg

Trajanje garancije: Garancija za naše modele iznosi 2 godine bez ograničenja kilometara, osim na modelu Up! Cargo i Polo Cargo gdje iznosi 4 godine ili max. 100.000 km (što prije nastupi) i modelu Crafter gdje iznosi 3 godine ili max. 250.000 km (što prije nastupi)

Početna cijena osnovnog modela: Caddy furgon Economy 1,2 TSI – 82.892 kn + PDV

Komentar: “Iako tržište lakih gospodarskih vozila u 2013. godini pokazuje znatan porast u odnosu na 2012. godinu, treba uzet u obzir da je znatan dio tog porasta ostvaren osobnim vozilima koja su registrirana kao teretna vozila. I u slučaju ‘pravih’ teretnih vozila se vidi pozitivni pomak, ali  je on daleko manji. Ulaskom Hrvatske u EU se ništa bitno nije promijenilo kod teretnih vozila, dok su osobne varijante gospodarskih vozila (kombi vozila do 9 putnika uključujući vozača) kao i vozila iz pick-up segmenta  osjetno poskupjela. U 2014. godini očekujemo nastavak blagog oporavka tržišta koji će većim dijelom ovisiti o flotnoj prodaji.”