Grupa Lavazza postala je službeni partner nogometnih klubova Arsenal i Liverpool i tijekom sljedeće tri godine bit će ekskluzivni dobavljač kave na stadionima Emirates i Anfield. Lavazzina ponuda proizvoda uključivat će i novu, održivu mješavinu kave za segment posluživanja hrane, iTierra! Kolumbija, te kavu jedinstvenog podrijetla, Kafa Forest Coffee, koje će se posluživati u svim VIP salonima i salonima za igrače, te na ključnim prodajnim mjestima unutar stadiona.

Obiteljska tvrtka Lavazza ima dugu tradiciju ponude vrhunske talijanske kave od svog osnutka 1895. godine u Torinu – nedugo nakon osnivanja oba kluba: Arsenal FC osnovan je 1886., Liverpool FC 1892. godine. Baš kao što Lavazza kombinira svoje nasljeđe, tradiciju i strast prema kreiranju vrhunskih iskustava kave, nogometni klubovi Arsenal i Liverpool oslanjaju se na ove zajedničke vrijednosti kako bi postigli vrhunske rezultate na terenu.

“Oduševljeni smo sklapanjem lokalnog partnerstva s Arsenalom i Liverpoolom, dvije engleske vrhunske momčadi rangirane među “Top 20 najvrijednijih sportskih brandova” na svijetu. Jedan od mnogih aspekata ovog partnerstva uključuje odabrane igrače iz oba kluba kao protagoniste lokaliziranih verzija nove Lavazzine globalne reklamne kampanje koja će prvo biti premijerno prikazana na tržištu Velike Britanije krajem studenog”, kazao je Carlo Colpo, globalni voditelj marketinške komunikacije Lavazze.

“U Lavazzi UK neizmjerno smo ponosni što dodatno jačamo našu prisutnost u Velikoj Britaniji kroz nova partnerstva s dva tako velika tima engleskog nogometa. To je potez koji omogućuje da naša iskustva autentične talijanske kave dopru do potrošača ne samo iz prve ruke na stadionima, već da kroz mnoštvo drugih dodirnih točaka tijekom cijele godine potencijalno dopremo do desetaka milijuna fanova”, komentirao je David Rogers, direktor tvrtke Lavazza u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Lavazza je već dugo povezana s najprestižnijim sportskim događajima. Na globalnoj razini, jedini je brendirani sponzor hrane i pića na sva četiri Grand Slam teniska turnira, uključujući Wimbledon. Lavazza je također partner na lokalnim tržištima s drugim premium događajima kao što su Royal Ascot (Ujedinjeno Kraljevstvo), Mercedes kup (Njemačka) i CHIO Aachen (Njemačka). Prethodna sportska partnerstva uključuju FIFA Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998., talijanski Open (Golf) 2013. i 2014., te Svjetski skijaški kup 1987. i 1989. godine.