Ledo već četvrtu godinu osvaja nagrade na konferenciji IICC – Torta od borovnice i bijele čokolade proglašena najboljim sladoledom u svijetu, a kampanja Ledonardo najboljim komercijalnim rješenjem

Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC)  na svojoj je redovnoj godišnjoj konferenciji, ove godine održanoj u Norveškoj, dodijelilo je Ledu prestižne nagrade za najbolji sladoled na svijetu i najbolje komercijalno rješenje. Prestižne nagrade u ime Leda primili su predsjednik Uprave Tomislav Kitonić i direktor marketinga i razvoja Dario Vrabec.

Ledo Torta od borovnice i bijele čokolade na štapiću tako je proglašena najboljim sladoledom na svijetu. Posebno je značajno kako je upravo prije dvije godine Torta od čokolade na štapiću proglašena najinovativnijim sladoledom, stoga niti ne čudi što je nova inačica sladoleda torte na štapiću ponovno oduševila žiri i osvojila nagradu ovoga puta za najbolji sladoled, navode iz Leda.

Jednako tako, kampanja Ledonardo pokrenula je na hrvatskom tržištu pravu sladolednu revoluciju te su potrošači po prvi puta dobili priliku sami osmisliti sladoled koji će se proizvesti i ponuditi tržištu.

Sladoledni izumitelji u sklopu kampanje Ledonardo pokazali su kako u Hrvatskoj postoji veliki broj ljubitelja sladoleda svih generacija koji su odlično prihvatili ovaj projekt, kao i finalni sladoled Ledonardo koji je pobijedio na natjecanju.

Ledu su također dodijeljena i dva druga mjesta za najbolje tehničko rješenje i najinovativniji proizvod za punjenje Ugostiteljskog sladoleda.

International Ice Cream Consortium djeluje 24 godine te okuplja međunarodne proizvođače sladoleda diljem svijeta. IICC već četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Ledu d.d. nagrade za izvrsnost i inovativnost.

Tako je 2010. godine u Meksiku Ledo osvojio nagradu za najinovativniji sladoled King Extra Amadeus, a već sljedeće godine istu titulu dobila je Ledo Torta na štapiću, dok je prošle godine prestižni naziv “najinovativniji” odnio Multipack sladoled Vruća ljubav koji je pokazao da je sladoled primamljiv i u vrijeme zimskih mjeseci.