ledo-tvornica-ftdLedo je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit u iznosu od 96,39 milijuna kuna, dok je samo u trećem kvartalu poslovao s profitom u visini 38,07 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi dosegnuli 912 milijuna kuna, a najvećim se dijelom odnose na prihode od prodaje koji su iznosili 877 milijuna kuna. Ukupni su rashodi ostvareni u visini 802 milijuna kuna.

U međuizvještaju Uprave se navodi da su otežani uvjeti poslovanja u okruženju utjecali na pad ukupnih prihoda u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Iz Leda pritom poručuju da je osnovi razlog pada prihoda pad ukupne gospodarske aktivnosti kao i loši vremenski uvjeti u drugom i trećem tromjesečju koji imaju velik utjecaj na sladoledni biznis.

Uprava ističe da nastavak otežanih uvjeta poslovanja u okruženju i dalje usporava naplatu potraživanja i podmirivanje obveza, no unatoč tome nije bilo značajnijih problema oko likvidnosti, te su sve obveze koje bi mogle utjecati na redovno odvijanje poslovanja bile uredno podmirene. (pd)