“Lero” seli iz Rijeke u Lipik, a radnici na burzu rada

lero-proizvodna-traka-midiPogon za punjenje sokova trebalo bi biti zatvoren u ožujku iduće godine, a prvi veći val otkaza startat će već idućeg mjeseca

Poznati riječki brend bezalkoholnih pića “Lero”, kojeg je riječka tvrtka Istravino počela proizvoditi prije više od četiri desetljeća, seli iz Rijeke. Kako neslužbeno doznaje Novi list, proizvodni pogon “Lera” seli u Lipik, a osamdesetak radnika koji u njemu rade na burzu rada, uz otpremnine od otprilike 1.500 kuna po godini staža.

Pogon za punjenje “Lero” sokova u Rijeci bi trebao biti zatvoren u ožujku iduće godine, a prvi veći val otkaza kreće već idućeg mjeseca, dok bi posljednji radnici otkaze dobili u ožujku.

Radnici kažu da je dijeljenje radnih knjižica već počelo. Ovoga petka bit će održan skup radnika s upravom gdje bi radnici trebali doznati sve pojedinosti.

Iz središnjeg ureda Podravke u Koprivnici za sada komentara nema, a direktor riječke podružnice Đorđe Bjedov rekao je da iz Uprave u Koprivnici nije dobio ovlasti za davanje izjava novinarima. No, upućeni potvrđuju da je gašenje “Lerovog” proizvodnog programa u Rijeci neupitno i Upravi Podravke definirano kao jasan cilj. Iako, iz Uprave su navodno poručili da će dio radnika ipak ostati u Rijeci.

Zašto se pogon seli u Lipik, nije jasno i te nejasnoće otvaraju prostor za špekulacije. Jedna od njih je zemljište, koje navodno žele prodati Todoriću koji, opet navodno, samo što nije postao vlasnikom Istravina, piše Novi list.

Podravka je kupila brend “Lero” zajedno s pripadajućim zemljištem na Gornjoj Vežici 2007. godine za 25 milijuna kuna. Tom prilikom preuzela je od Istravina i radnike koji su radili u ovom proizvodnom programu. (Novi list)