Lidl Hrvatska i Grad Jastrebarsko otvorili Most Ljube Kraljević

U Jastrebarskom je svečano otvoren novi drveni “Most Ljube Kraljević” koji spaja Grad s perivojem dvorca Erdödy i budi zanimljivu povijest nasljeđa grofovske obitelji.

Mostovi su oduvijek bili simbol spajanja, a osim obala ovaj je most spojio ljude i dobre namjere. Odabir imena mosta bio je prepušten Vama, drage Jaskanke i Jaskanci. Od mnoštva zanimljivih prijedloga odabrali smo onaj koji zapravo simbolizira sve ono što ovaj most nosi u sebi: ljubav, zajedništvo i tajne”, rekao je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, povodom otvorenja drvenog pješačkog mosta koji gradsku cjelinu i glavnu gradsku prometnicu spaja s povijesnim nasljeđem perivoja dvorca Erdödy.

Ova društveno-odgovorna investicija koja doprinosi kulturnoj ponudi Jastrebarskog realizirana je u suradnji s trgovačkim lancem Lidl Hrvatska. Naime, gradonačelnik Novosel i predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić potpisali su lani Povelju o suradnji u sklopu akcije “Jedna kuna od svakog računa – Zajedno gradimo most u Perivoju”.

Tom akcijom, koja je trajala od sredine prosinca 2013. pa do konca veljače ove godine, Lidl je od svakog izdanog računa u trgovini u Jastrebarskom donirao jednu kunu, a ukupno je tako prikupljeno 150.000 kuna. Ostatak novaca osigurao je Grad iz svoga proračuna. Ukupna investicija iznosila je oko 600 tisuća kuna.

“Drago mi je što su se naši kupci iz Jaske odazvali akciji ‘Jedna kuna od svakog računa – Zajedno gradimo most u Perivoju’ i što smo tako doprinijeli obnovi Perivoja i izgradnji mosta. Most Ljube Kraljević koji sada uljepšava perivoj dvorca Erdödy sigurno će dodatno učvrstiti naše prijateljstvo s Gradom Jastrebarsko koje će i u budućnosti rezultirati novim projektima važnim za ovu zajednicu u kojoj poslujemo”, kazao je prigodom otvorenja mosta Lukšić.

Inicijativom “Daj mi ime!”, grad Jastrebarsko omogućio je građanima Jaske da svojim prijedlozima sudjeluju u izboru najboljeg i najoriginalnijeg imena za most. Inicijativa se pokazala vrlo zanimljivom građanima koji su se vrlo aktivno uključili u akciju.

Najviše glasova dobilo je ime “Most Ljube Kraljević” koje su predložila Jaskanke Ljiljana Rubinić i Klaudija Čunko inspirirane romanom “Žrtva” autora Janka Matka.