Press konferencija_Drustveno odgovorno poslovanje (2)Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) organizator je 7. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja će se održati 1. prosinca 2015. u Zagrebu.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) ove godine su glavni sponzori konferencije.

Uz moderiranje Duška Ćurlića, o temi društveno odgovornog poslovanja govorili su predstavnici organizatora – ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić, predstavnica Hrvatske gospodarske komore Tajana Kesić Šapić, te predstavnici glavnih sponzora konferencije – članica Uprave HBOR-a Martina Jus i budući predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

“Lidl Hrvatska posluje sljedeći načela društveno odgovornog poslovanja budući da smo svjesni svog utjecaja na društvo i naše velike odgovornosti koja iz toga proizlazi. Naša područja društveno odgovornog poslovanja vezana su za sve aspekte poslovanja. Vodimo brigu o proizvodnom asortimanu misleći na kupce kako bismo im ponudili nisku cijenu kvalitetnih proizvoda i ispunili njihova očekivanja, a uz to osigurali dugoročno održivo poslovanje. Zalažemo se za pošten i kvalitetan odnos sa svim našim suradnicima, partnerima i zaposlenicima. Kao ekološki odgovorna kompanija, Lidl se zalaže u području zaštite okoliša i klime brinući za okruženja u kojima posluje. Tijekom cijele godine izuzetno smo angažirani kako bismo pomogli zajednici koja nam daje svoje povjerenje i bitno nam je kako mi rastemo da pomažemo razvoju i rastu i naše zajednice kroz različite društveno odgovorne aktivnosti”, poručili su iz Uprave Lidla.