Prilika za studente – Dani otvorenih vrata u Lidlu

Lidl_Dani otvorenih vrata (5)Trgovački lanac Lidl Hrvatska, jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, organizirao je po prvi puta Dane otvorenih vrata.

Riječ je o događaju kojem je cilj predstavljanje Lidlovih odjela i poslovanja centrale zainteresiranim studentima, ali i prilika da se studenti predstave ovom trgovačkom lancu.

Dvoje studenata dobilo je priliku odraditi plaćenu praksu u Lidlovim odjelima za odnose s javnošću i ljudske resurse.

Cilj Lidlovog projekta Dani otvorenih vrata je omogućiti mladom visokoobrazovanom kadru ulazak u poslovni svijet, ali i uvid u poslovanje ovog uspješnog trgovačkog lanca.

Projekt je realiziran u suradnji s eSTUDENT-om, vodećom studentskom organizacijom u Hrvatskoj, a svi studenti završnih godina preddiplomskog ili diplomskog studija, zainteresirani za sudjelovanje na Danima otvorenih vrata mogli su se prijaviti preko Lidlove stranice

Za Lidlov projekt Dana otvorenih vrata odabrano je 30-ak studenata koji su kroz interaktivan program tijekom dana sudjelovali u raznovrsnim aktivnostima, radionicama i zadacima, a dobili su i uvid u Lidlove odjele.

Studenti su se upoznali s funkcioniranjem odjela Marketinga, Odnosa s javnošću, Nabave, Prodaje, Nekretnina, Tehničke nabave, Financija i računovodstva, Kontrolinga, Organizacije prodaje i Ljudskih resursa.

Onima koji su najbolje odradili zadane aktivnosti, Lidl je ponudio plaćenu praksu – studentici Komunikologije na Hrvatskim studijima Miji Bušić u Odjelu odnosa s javnošću i studentici Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Ani Čolak u Odjelu ljudskih resursa.

“Veliko nam je zadovoljstvo što se naša tvrtka po prvi puta na ovaj način predstavila studentima, otvarajući vrata mnogih svojih odjela. Sigurni smo da će ova razmjena iskustava biti dragocjena, kako Lidlu, tako i budućim zaposlenicima, koji su imali priliku vidjeti kako tvrtka funkcionira iznutra. Ovu praksu zasigurno ćemo nastaviti i u budućnosti”, poručila je ovom prilikom Klaudia Hrkać, voditeljica zapošljavanja i marketinga u ljudskim resursima.