Lidl plasira hrvatske proizvode na mađarsko tržište

Samo 20-ak dana nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, Lidl Hrvatska na mađarsko će tržište plasirati neke od najpoznatijih hrvatskih proizvoda poput pršuta, malvazije i plavca ili pak sapuna s morskom soli, priopćeno je iz tog diskontnog trgovačkog lanca.

U četvrtak, 25. srpnja, u svim Lidl trgovinama diljem Mađarske počinje Hrvatski tematski tjedan, u sklopu kojega će mađarski susjedi imati priliku isprobati popularne hrvatske specijalitete, ali i kvalitetne proizvode poznatih hrvatskih tvrtki, kažu u Lidlu te dodaju kako tematske tjedne s domaćim proizvodima planiraju održati u svojim trgovinama diljem Europe.

Pritom ističu kako će Lidl Hrvatska na mađarsko tržište plasirati neke od najpoznatijih domaćih specijaliteta te proizvode hrvatskih tvrtki, kako bi svojim mađarskim susjedima predstavio bogatstvo hrvatske gastronomije, ali i dodatno promovirao našu zemlju u Europi.

Hrvatski tematski tjedan u Lidlovim mađarskim trgovinama počinje 25. srpnja, a Mađari će ovom prilikom moći isprobati dalmatinski pršut, štrukle Exelsia Croatica, burek sa sirom, Malvaziju i Plavac iz linije vina Winemakers of Croatia, viljamovku Spirits of Croatia, Cedevita napitke, Gavrilović paštete, Podravka ćevapčiće, sapun s morskom soli Exelsia Croatia, ali i mnoge druge proizvode poznatih hrvatskih kompanija.

Lidl je na mađarsko tržište stupio 2004. godine, s 12 trgovina i logističko-distributivnim centrom. Danas Lidl Mađarska broji preko 158 trgovina diljem zemlje i tri logističko-distributivna centra te više od 3500 zaposlenih, jedan je od vodećih diskontera te se nalazi među šest najboljih trgovačkih lanaca u Mađarskoj.

Trgovački lanac Lidl, nakon Mađarske, planira hrvatske proizvode promovirati putem tematskih tjedana u svojim trgovinama i u drugim europskim zemljama, pa će tako velik broj Lidlovih kupaca diljem Europe, kojih svakog dana ima više od 9 milijuna, imati priliku upoznati hrvatsku gastronomiju i kulturu.